Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه موسیقی ـ علیرضا سپهوند: مراسم و یادواره «سازهای خاکی» جمعه شب -پنجم آذرماه- با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تالار وحدت تهران برگزار شد.

 در ابتدای این برنامه محمود شالویی سرپرست معاونت امور هنری وزارت ارشاد هفته بسیج را گرامی داشت و گفت: هفته بسیج یادآور خاطرات فراموش نشدنی حماسه سازان و دلیرمردانی است که تا همیشه در تاریخ ما ماندگار خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این بین هنرمندانی متعهد، متدین، آرمان طلب و آرمان خواه در کنار رزمندگان پرتلاش و جهادگر بودند و هستند که به پا به‌ پای رزمندگان آن ها را یاری می کردند. فضای جبهه و جنگ را با موسیقی معنوی خویش چنان نشاط‌انگیز می‌کردند که خستگی را از همه دور می‌کردند و موجب می‌شدند تا قدرت و قوت بیشتری برای رزمندگان ما حاصل شود. من با عرض احترام به جایگاه همه هنرمندان گرانقدر، از آن دسته هنرمندانی که در آن روزگار سخت، در آن روزگاری که همه جا را دشواری گرفته بود، اما شور و هیجان و عشق در میان مردم چنان ولوله‌ای انداخته بود که حاضر نبودند رزمندگان را تنها بگذارند درود می‌فرستم.

وی افزود: امروز که جمعی از این هنرمندان عزیز میان ما هستند خرسندیم. هنرمندانی که شما با ساز و آواز آن ها آشنا هستید و در این برنامه از آنها بیشتر خواهید دید و خواهید شنید و امیدوارم در کنار چنین هنرمندانی ما هنرمندان بسیاری را در صحنه‌های انقلاب اسلامی داشته باشیم.

*برای مهرداد کاظمی که ریه‌اش در شهر حلبچه آسیب دیده دعا کنید

سخنران بعدی  این مراسم محمدرضا جعفری بهنام صدابردار اسبق ارکستر سمفونیک تهران بود که در روزهای دفاع مقدس حضور فعالی در جبهه‌ها داشته است. وی در این مراسم گفت: ما در سال ۱۳۶۰ با یک گروه ۲۶ نفره حضور مستمری در جبهه‌ها داشتیم و بسیاری از فرماندهان آن زمان جنگ به ما گروه روحیه می‌گفتند. ما هرکجا قرار بود که حمله‌ای صورت گیرد، حضور پیدا می‌کردیم. قطعاً ما به پای رزمنده‌ها نمی‌رسیم، ما فقط توانستیم در طول هشت سال دفاع مقدس حدود ۳۶ ماه در جبهه حضور داشته باشیم. در اینجا هم از شما می‌خواهم با ذکر صلواتی برای سلامتی دوست عزیزم مهرداد کاظمی که ریه‌اش در شهر حلبچه آسیب دید دعا کنید. او خیلی دلش می‌خواست که در این سه سالی که برنامه سازهای خاکی اجرا می‌شود در اینجا حضور داشته باشد اما متأسفانه نمی‌تواند و در بیمارستان بستری است.

در زمانی دیگر که به تهران بازمی گشتیم یکی از سرداران عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول ارائه گزارشی بود و من می‌دیدم که حاج قاسم گرچه مشغول شنیدن گزارش بود، به من نگاه تیزی می‌کرد و گفت: «صادق اگر شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار»

 

 

 

 

 

 

*حاج قاسم گفت برای من هم آرزوی شهادت کن

در ادامه این برنامه نوبت رسید به مداح و صدای همیشگی ایثار و از جان گذشتگی، صادق آهنگران، وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس به ویژه شهید حاج قاسم سلیمانی گفت: ما هرچه تاکنون داشتیم و داریم از نفس امام راحل و شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است. ما خودمان هیچ نداریم و هرچه داریم از شهیدان عزیز است. اگر بخواهیم همه خصوصیات و رفتارهای شایسته بسیجیان عزیز را با هم در یک جا جمع کنیم بدون تردید یکی از این کانون‌های تجمیع حاج قاسم سلیمانی است. او از جمله سرداران سرافراز اسلام بود که همواره شوق شهادت داشت. او همواره برای شهادت بی قرار بود و این بی قراری هم بعد از شهادت شهید احمد کاظمی بیشتر و بیشتر شد. حاج قاسم ویژگی‌های زیادی داشت و می‌توان گفت آنچه خوبان همه داشتند او تنها داشت. شهید سلیمانی شجاعت، فروتنی، هوش، ارادت به اهل بیت و انقلاب اسلامی، دلسوزی، ارادت به مردم را همیشه داشت. اما او یک ویژگی مهم داشت، او همواره طالب وصل بود و این وصل را با اشک می‌خواست. اشکی که ویژگی بارز حاج قاسم بود. همیشه می‌دیدم هربار که دوستان حاج قاسم یک به یک شهید می‌شدند این بی تابی و شوق به وصل در او بیشتر می‌شد.

وزیر ارشاد: بسیاری از خاطرات دوران کودکی و نوجوانی ما با این صداهای دلنشین شکل گرفته است. این استادان برای ما که در دفاع مقدس در دوران کودکی و اوایل نوجوانی بودیم یادآور خاطرات اعزام به جبهه‌ها و تشییع پیکر شهدایی بود که با این نواها به یاد ما می‌افتاد.

 

وی در ادامه با ذکر خاطره ای از حاج قاسم ادامه داد: به خوبی خاطرم هست وقتی برای یادواره شهدا همراه حاج قاسم به شهر همدان سفر کرده بودیم وقتی بر سر مزار شهید همدانی گرد آمدیم، حاج قاسم باز به من گفت «برای من هم آرزوی شهادت کن». در زمانی دیگر که به تهران بازمی گشتیم یکی از سرداران عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول ارائه گزارشی بود و من می‌دیدم که حاج قاسم گرچه مشغول شنیدن گزارش بود، به من نگاه تیزی می‌کرد و گفت: «صادق اگر شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار». آخرین دیداری که با حاج قاسم داشتم، مربوط به شب بیست و یکم یک ماه رمضان در جوار حرم ملکوتی حضرت رقیه (س) بود. من در آنجا به همین مناسب برنامه‌ای داشتیم که خوشبختانه برنامه خوبی هم شد. در این زمان بود که به من اطلاع دادند حاج قاسم هم در حرم حضور دارد. این توضیح را هم بدهم که در آن زمان درهای حرم را ساعت ۱۰ شب می‌بستند اما آن شب به مناسبت شب بیست و یک ماه رمضان قرار شد تا ساعت ۱۲ درها را ببندند. و درها ساعت ۱۲ بسته شد و من هم برای صرف سحری به مکانی که در آن خدام حرم حضور داشتند رفتم تا اینکه به من گفتند حاج قاسم از ابتدای برنامه شما تا الان در اتاق هست اما نتوانسته در برنامه حضور داشته باشد. جالب اینکه هیچکس هم در حرم نبود و من بعد از اینکه با این شهید بزرگوار احوالپرسی کردم به من گفت: صادق امشب به من نچسبید. من گفتم: چرا؟ من احساس کردم حال خوبی در برنامه حاکم بود. بعد از چند دقیقه به من گفت: اگر خسته نیستی می‌توانی ۱۰ دقیقه بخوانی؟ من هم با کمال میل پذیرفتم.

آهنگران در پایان سخنان خود گفت: آن شب حاج قاسم سرش را روی ضریح گذاشته بود و من به مدت زمان ۴۰ دقیقه علاوه بر قرائت زیارت عاشورا و مراسم مربوط به شب قدر در خدمت حاج قاسم بودم. اما حتی بعد از پایان برنامه هم می‌دیدیم که حاج قاسم همچنان گریه می‌کند تا اینکه بعد از مدتی آرام شد و من همچنان شور شهادت را در حاج قاسم می‌دیدم. 

*وزیر ارشاد: من از کسانی که نسبت به این سرمایه‌های بزرگ غافل بودند، گله‌مندم

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی برنامه که به مراسم تقدیر و اهدای جوایز به پیشکسوتان هنرمندی که در جبهه های حق علیه باطل حضور یافته بودند ختم می شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و قدردانی از هنرمندان بسیجی، گفت: امشب در خدمت بزرگانی بودیم که یاد آنها برای ما زیبا و دلنشین است کما اینکه بسیاری از خاطرات دوران کودکی و نوجوانی ما با این صداهای دلنشین شکل گرفته است. این استادان برای ما که در دفاع مقدس در دوران کودکی و اوایل نوجوانی بودیم یادآور خاطرات اعزام به جبهه‌ها و تشییع پیکر شهدایی بود که با این نواها به یاد ما می‌افتاد. این حسی است که در همه ماست. ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاشمان در دوره جدید این است که به داشته‌های غنی مان بیافزاییم. اینها ظرفیت‌های بزرگی است که فرهنگ دفاع مقدس و شهادت را برای ما خلق کرد.

*به زودی مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را ایجاد خواهیم کرد

وزیر ارشاد افزود: بسیاری از هنرمندانی که در آن دوران با حضورشان در جبهه‌های جنگ شور می‌آفریدند حماسه‌های عظیمی را ایجاد کردند. من از کسانی که نسبت به این سرمایه‌های بزرگ غافل بودند، گله‌مندم، این عزیزان آثاری را خلق کردند که واقعاً بی نظیر هستند. هرکس این آثار را می‌شنود جدای از حسی که از این کارها می‌گیرد، معانی بلندی مبتنی بر روحیه جهاد و شهادت را دریافت می‌کنند. در همین راستا ما تلاش داریم ضمن حفظ این میراث و ظرفیت بزرگ به خلق دوره جدیدی در اعتلای شعر و سرود موسیقی در کشورمان استفاده کنیم. اینها برنامه روشنی را می‌طلبد که در معاونت امور هنری ایجاد شده و طبق برنامه‌ریزی هایی که صورت گرفته همچنانی که به زودی مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را ایجاد خواهیم کرد تا این نگاه ارزشمند را احیا کنیم.

وی در پایان سخنان خود افزود: گام بلند دیگری که برداشتیم مبتنی بر این نکته بود که ما در این دوره جدید از دوستان خواستیم که در مناطق محروم کشور آموزش‌های هنری رایگان برای هنرجویان متقاضی فراهم شود. بر همین اساس دوستان من در معاونت هنری و کانون‌های مساجد همکاری کرده و طبق آخرین آمار تاکنون ۱۷ هزار نفر ثبت نام کرده اند که خیلی از این ثبت نام‌ها در حوزه‌های سرود و آهنگ‌های انقلاب بوده است. بنای ما این است که در ایران پرافتخار که وجب به وجب خاک آن آکنده از شجاعت است بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگی هنری را فعال کنیم.

در بخش پایانی این مراسم از هنرمندان پیشکسوتی همچون صادق آهنگران، اسفندیار قره باغی، محمدعلی گلریز، محمدرضا جعفری بهنام، کریم کریمی، محمدرضا پناهی نژاد، بابک میردادیان، علی ضرابی، سیامک کریم پور، ناصر رحیمی، رضا صنعتی نژاد، محمدرضا صفی، حسن زهری، جهانگیر زمانی، احمد عزیز، مسعود عالی، شاهرخ شیردوست، بهروز اسلامی، همایون رحیمیان، که در دوران دفاع مقدس در جبهه های حق علیه باطل حضور یافته و با هنر خود به دلاورمردان ایران زمین روحیه بخشیده بودند، لوح تقدیر و هدایایی از سوی محمدمهدی اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود شالویی سرپرست معاونت هنری این وزارتخانه اهدا شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر ارشاد فرهنگ هنرمندان گله مندم سازهای خاکی هفته بسیج محمود شالویی صادق آهنگران حاج قاسم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گلریز سرود و آهنگ های انقلاب فرهنگ و ارشاد اسلامی انقلاب اسلامی دوران کودکی وزیر ارشاد جبهه ها دفاع مقدس من گفت حاج قاسم برای من برای ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۳۰۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرحیم افروغ در آئین اختتامیه ششمین جشنواره روستایی عشایری آسمان هشتم گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی موضوع مردمی شدن فرهنگ را در اولویت کاری خود دارد و ما به عنوان مدیران استانی مکلف هستیم این راه را ادامه دهیم.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر بیان کرد: اینکه هنرمندان از سراسر کشور در این جشنواره شرکت کردن و مردم درب منازل خود را به روی آنها باز کردند در واقع تداعی گر اربعین هست.

وی ادامه داد: تک تک این انوار الهی و مطهر وقتی علمشان جایی برپا شد دل مردم عزیز اهل بیت را به نرمی و نرم‌خویی وا می‌دارد و موجب همراهی و میزبانی آنان از هنرمندان رضوی می‌گردد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر ادامه داد: از مردم عزیز و همیشه درصحنه و مسئولان روستا که با حضور خود شکوه و عظمت را حول محور امام رضا (ع) ایجاد کردند تشکر می‌کنم.

وی تصریح کرد: این شکوه و عظمت، این تجمع اصحاب حق که با پرچم برافراشته اسلام امروز در مقطع انقلاب اسلامی در سرزمین ایران به اهتزاز درآمده و امروز نشانه‌های آن را در سراسر عالم می‌بینیم.

افروغ خاطر نشان ساخت: امروز فرهیختگان دنیا در دانشگاه‌های بزرگ آمریکا و دیگر کشورها، گوشه‌ای و ذره‌ای از تفکر و اندیشه متعالی شما را به رخ تمام بدخواهان اندیشه لیبرالیسم می کشند. لذا بر خودمان می‌بالیم و افتخار می‌کنیم که اگر وجودمان را بند بند بکنند، هر بند آن فریاد نام علی بن موسی الرضا (ع) خواهد بود.

ششمین جشنواره ملی روستایی عشایری آسمان هشتم با حضور مسئولان کشوری و استانی در روستای سرکره دشتستان از استان بوشهر با معرفی برترین‌ها به کار خود پایان داد.

کد خبر 6095558

دیگر خبرها

  • حضور پیشکسوتان رسانه و ورزش در مراسم تشییع پیکر مهرداد اسکویی
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پی درگذشت حاج عیسی قلی‌پور
  • راه اندازی خانه بهداشت کارگری در مبارکه
  • مردمی شدن فرهنگ در اولویت کار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • محمدی-بلانکو، زوج خط حمله استقلال برای قهرمانی!
  • گریه ناگهانی آقای خواننده در هنگام اجرای آهنگ در کنسرت | فیلم
  • پشت‌پرده آهنگ مشهور فریدون فروغی بعد از ۱۶سال فاش شد + ویدئو
  • داستان خواننده عاشقی که سال ها صدایش به اسم فریدون فروغی پخش می شد (فیلم)
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد